Ook een eigen babysite? kijkonzebaby.be
Baby Hendriks

dagboek

18 januari 2012 - Zo lang geleden

Het is ondertussen al heel lang geleden dat ik hier nog geweest ben.
Dus bij deze zijn we nog eens van de partij om wat neer te pennen.

Gisteren was ons kleine kereltje juist op de kop 6 maanden. En het gaat echt ontzettend snel. Hij word zo snel groot.
Vandaag heeft hij al de eerste keer vis gekregen. Het was nog niet echt een groot succes moet ik er bijmelden.

Na zijn middagdutje zijn we heel even gaan wandelen met de hondjes. Leon in de draagdoek zodat hij alles goed kon zien. Hij bleef alleen een hele tijd naar beneden kijken waar onze hondjes liepen. Hij kan ze geen moment missen.

Zometeen even fruithapje maken en zo gaat de dag ook weer voorbij.

Reageer  

13 augustus 2011 - Nog eens even tijd. :-)

Vandaag heel even tijd tussen de voedingen door om nog eens even achter de pc te zitten.

Onze kleine man doet het naar mijn mening super goed. Hij komt voldoende bij en slaapt redelijk. Vanmorgen gewogen en hij was al flink bijgekomen. Dus dat kan je in de groeicurve volgen.

Momenteel ligt hij fijne geluidjes te maken in zijn wieg en is hij redelijk ver naar dromenland vertrokken.
Het is zo'n heerlijk kereltje. Nu, we hebben ook onze moeilijke momenten he. Maar dat is normaal denk ik. We moeten allemaal een beetje wennen aan elkaar.

Morgen is hij al 4 weekjes oud en ik heb echt het gevoel dat hij er nog maar net is.

Reageer  

22 juli 2011 - Bevallings verhaal

Op 17 juli is ons kleine ventje Leon geboren.

De hele dag liep ik een beetje te zeuren omdat een vriendin van mij die ochtend bevallen was terwijl ze na mij uitgerekend was.
s' Middags kreeg ik nog bezoek van mijn mama en toen ze wegging had ik een beetje last van buikkrampen. Het was toen 15.00 uur.
Niet bij stilgestaan dat het begonnen was dus nog even achter de computer gezeten maar de pijn bleef aanhouden dus ben ik een bad gaan nemen.
Toen ik uit bad kwam had ik nog steeds flinke buikpijn dus zij ik tegen Joost dat ik zo toch even naar de materniteit ging bellen om te vragen of ik mocht langskomen. De pijn was goed te doen maar had schrik dat er wat mis was.

Om 17.00 aangekomen in het ziekenhuis.
Inwendig onderzoek toonde aan dat ik al 6 cm ontsluiting had. Ik keek Joost aan en toen de verpleegster en ze zei: "Jaja, jij gaat niet meer naar huis vandaag, het is begonnen".
De tranen rolde over mijn gezicht omdat nu het echte werk ging beginnen. We gingen mama en papa worden.
Eerst nog een antibiotica infuus gekregen en om 19.00 uur kwamen ze mijn vliezen breken en had ik al 8 cm.
Om 19.30 werd de pijn zo erg en kreeg ik flinke persdrang die ik bijna niet kon wegpuffen. En nog steeds wilde ik geen epidurale. Toen hebben mijn man en de vroedvrouw er alles aan gedaan om mij rustig te laten puffen. En dat ging redelijk vlot. Maar ik moest me wel flink concentreren.
De vroedvrouw begon te lachen en zei, sebiet moet ik hem zelf opvangen en toen is ze de gyne van wacht maar gaan opbellen.

Om 20.10 uur kreeg ik zo'n flinke persweeën dat ik heel rustig mocht toegeven en meepersen. En na drie flinke weeën is ons kleinte geboren. Om 20.23 uur.
Het was een hele korte maar krachtige bevalling.
Maar het is ons gelukt en we hebben een wolk van een baby.

Groetjes

Reageer  

17 juli 2011 - Hier zijn we weer.

Vanacht heeft mama heel weinig geslapen. Zo veel pijntjes in haar buik gehad. En heel veel toiletbezoekjes.
De pijnlijke buiken blijven nog even aanhouden percies. Maar nog steeds zit er te veel tijd tussen.

Mama heeft ook gezien dat een "vriendin" van haar bevallen is. Normaal gezien was die uitgerekend voor de 29ste en gingen ze inleiden op de 19de. Dus zij is er vanaf en heeft haar kleine meisje in haar armen. Proficiat Nathalie.

Hopelijk duurt het nu voor mama ook niet al te lang meer. Want de pijntjes worden veel te erg. Als mama morgen nog zoveel buikpijn heeft gaat ze de materniteit bellen om te vragen wat ze moet doen.
Dus tot morgen iedereen.

Reageer  

16 juli 2011 - Nog steeds aan het aftellen.

Gisteren was weer een dagje naar het ziekenhuis. Mama moest weer op controle om te kijken of ik nog in orde ben.
De wereld draait momenteel alleen om mij. Alles was in ieder geval in orde. Volgens de dokter ga ik een klein fijn kereltje zijn dat bij de geboorte 2.5 kilo gaat wegen. Een beetje weinig maar ietsje makkelijker voor mama he.
Mama moest ook bloed gaan laten nemen voor de stolling van haar bloed voor de epidurale maar ze heeft al duidelijk laten merken dat ze dat niet wil alleen als het echt echt echt niet meer gaat.

Waarop de gyne zei: "Ik raad het meestal wel aan, omdat het bij een eerste nog lang kan duren. En de kleine heeft er niets aan als je erbij ligt als een uitgeperste citroen".
Wat een beeldspraak heeft die dokter toch.

Gisteren is mama in de loop van de dag heel veel harde buiken beginnen krijgen en die hebben een hele nacht doorgezet met teveel tijd tussen. Dus mama is verschrikkelijk moe nu en denkt niet dat ze zo nog een nacht aankan. Mss is het wel een teken dat het nu echt niet lang meer gaat duren.
Laten we het hopen he. Gisteren zijn mama en papa nog een paar leuke spulletjes voor mij gaan halen die van de geboortelijst afgehaald zijn.
En nog wat extra dingetjes in een andere winkel.
Ik word weer verwend.
Het is nu middag en mama gaat toch proberen van nog even te slapen. Misschien lukt het wel omdat de harde buiken momenteel wat minder zijn.
Welterusten ik ga een siësta houden.

Reageer  

11 juli 2011 - Half juli en ik laat nog steeds op mij wachten.

Het is ondertussen bijna half juli en ik laat dus nog steeds op mij wachten. Het is ook zo fijn in mama haar buikje.
Ik begin wel steeds meer te bewegen waardoor mama weer ietsje meer harde buiken krijgt.

Afgelopen vrijdag zijn we weer op controle geweest, en alles was zoals gewoonlijk weer in orde. De gyne schat mijn gewicht met foutmarges tussen de 2.3 kilo en de 3.1 kilo. Dus dat is op zich redelijk goed. Hij is ook zeer tevreden dat ik zoveel beweeg. Dus daar gaan we nog effe mee verder.

Vandaag heeft mama weer flink wat werk verzet. De volledige badkamer gepoetst, de keuken, de slaapkamers en de woonkamer is gestofzuigd. Alles weer lekker schoon. Niet dat het vuil was want mama poetst teveel nu .
Maar ze is vanalles aan het proberen om de bevalling op gang te brengen. Hihi, mama en papa zijn zo zenuwachtig.

Nog even geduld dus. Ik kom er bijna aan.

Reageer  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 volgende